Deel dit artikel

Author

admin

Share

Parkeeronderzoeken

Voor verschillende gemeentes heeft 4-Traffic de afgelopen periode parkeeronderzoeken uitgevoerd. We zijn de afgelopen maanden onder andere actief geweest in de gemeente Amstelveen, maar ook in de gemeente Krimpenerwaard en Groningen. In deze gemeentes hebben we verschillende soorten onderzoeken uitgevoerd, zoals het in beeld brengen van de parkeerdruk van geparkeerde fietsen of auto’s. Tijdens het uitvoeren van de onderzoeken wordt veel data verzameld, waarbij we constant zoeken naar de manier waarop deze het beste en meest overzichtelijk te presenteren zijn.

Uitdaging

Uit gesprekken met onze klanten merken wij dat het vaak gewenst is dat de gegevens en de resultaten van een parkeeronderzoek op een centrale plek te raadplegen zijn. Standaard leveren wij bij het uitvoeren van een parkeeronderzoek een rapportage, zodat ook een samenvatting van het uitgevoerde onderzoek beschikbaar is. Om te kunnen voldoen aan de wensen van onze klanten, heeft 4-Traffic de afgelopen tijd niet stil gezeten en nagedacht hoe wij de resultaten van verschillende onderzoeken en verschillende onderzoeksmomenten op een overzichtelijke manier op een centrale plek kunnen presenteren.

4-Traffic dashboard

Het antwoord op deze vraag is het 4-Traffic dashboard! Op onze pagina over visualisatie staat weergegeven hoe wij onze data kunnen presenteren. Met behulp van het programma ArcGIS is het 4-Traffic dashboard ontwikkeld. Met dit dashboard is het mogelijk om de resultaten van verschillende soorten onderzoeken (zowel parkeeronderzoeken als verkeerstellingen en andere type data) overzichtelijk weer te geven in een online omgeving. Deze omgeving kan beveiligd worden met een wachtwoord, zodat alleen medewerkers van een gemeente toegang krijgen tot het dashboard.

De voordelen van het dashboard:

  • de resultaten van elk afzonderlijk onderzoeksmoment zijn weer te geven;
  • historische data kan worden toegevoegd;
  • als een straat wordt aangeklikt, wordt detailinformatie weergegeven van deze straat;
  • schaalverdeling / legenda is naar eigen inzicht aan te passen;
  • loopafstand is te meten tot een parkeersectie;
  • makkelijk om een export in Excel te maken van een geselecteerd gebied;
  • een kaart waarin de parkeerdruk inzichtelijk is gemaakt is makkelijk af te drukken;
  • snel overzicht waar een hoge parkeerdruk is binnen het onderzoeksgebied;
  • parkeerdruk kan interactief berekend worden van een zelf te selecteren gebied;
  • makkelijk om de resultaten te delen binnen een organisatie.

Op onderstaande afbeelding is een voorbeeld van het 4-Traffic parkeerdashboard weergegeven. Wanneer op de afbeelding wordt geklikt, wordt een grote versie van de afbeelding weergegeven. Meer weten over het 4-Traffic parkeerdashboard? Vul het contactformulier in en wij nemen snel contact op!

Vragen over dit artikel?