Deel dit artikel

Author

admin

Share

Parkeerruimte.. voor de fiets?

Er is steeds meer behoefte aan inzicht in het fietsgebruik in Nederland, maar het ontbreekt beleidsmakers aan cijfers. Op onze pagina over parkeeronderzoeken staat uitgelegd hoe wij het aantal geparkeerde auto’s in beeld brengen en wat de mogelijkheden zijn voor het uitvoeren van verschillende type onderzoeken, zoals een onderzoek naar de herkomst van parkeerders en het inzicht geven in parkeerduur. De laatste tijd krijgen we ook vaker de vraag: kunnen jullie ook het aantal geparkeerde fietsen inventariseren bij 4-Traffic?

Fietsparkeeronderzoeken

Jazeker kunnen wij dat! Naast het tellen van auto’s hebben wij veel ervaring met het uitvoeren van fietsparkeeronderzoeken. We inventariseren de aanwezige fietsparkeercapaciteit in het onderzoeksgebied en maken onderscheid naar type stalling. Tijdens de onderzoeksrondes bepalen we hoeveel fietsen in de voorzieningen staan geparkeerd, nabij de voorziening en hoeveel ‘los’ op straat. Dit kunnen we presenteren in een online kaart, waarbij in één oogopslag duidelijk is waar de meeste fietsen buiten de voorziening staan en waar behoefte is aan extra voorzieningen. Een voorbeeld hiervan is onderaan het artikel bijgevoegd (klik erop om te vergroten).

Uitgevoerde fietsparkeeronderzoeken

4-Traffic heeft de afgelopen periode fietsparkeeronderzoeken uitgevoerd in het gehele centrum van Delft en Zwolle en momenteel zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor een fietsparkeeronderzoek in Nijmegen!

Resultaten fietsparkeeronderzoeken

Wij digitaliseren elke fietsvoorziening op basis van GPS tijdens de inventarisatie van de parkeercapaciteit in het onderzoeksgebied. Tijdens de uitvoering wordt per stalling en voorziening vastgesteld hoeveel tweewielers er staan, met onderscheid naar type fiets (bijvoorbeeld elektrische fiets of snorfiets). Op deze manier kunnen wij tijdens de verwerking alle gegevens digitaal visualiseren op een digitale kaart.
Op onderstaande afbeelding is een voorbeeld van een visualisatie van de resultaten van een fietsparkeeronderzoek weergegeven. Wanneer op de afbeelding wordt geklikt, wordt een grote versie van de afbeelding weergegeven. Meer weten hoe 4-Traffic een fietsparkeeronderzoek uitvoert? Vul het contactformulier in en wij nemen snel contact op!

Vragen over dit artikel?