Categories: GoodVision, Nieuws

Deel dit artikel

Categories: GoodVision, Nieuws

Author

admin

Share

Analyse van verschillende verkeerssituaties

4-Traffic heeft in 2021 voor verschillende opdrachtgevers beelden van verschillende soorten verkeerssituaties verzameld. Er zijn verkeerstellingen uitgevoerd op rotondes, kruispunten, fietspaden en voetgangersoversteekplaatsen. Ook staan momenteel onze camera’s geplaatst op verschillende locaties in Nederland om beelden te verzamelen en deze later met behulp van de software van Goodvision te analyseren.

Live verkeerstelling

4-Traffic, de partner van Goodvision in Nederland, gaat op korte termijn starten met een pilot in Nederland om een verkeerstelling uit te voeren, waarbij de beelden die worden verzameld, real time worden verwerkt. Dit is interessant wanneer voor een langere periode de verkeersintensiteit vastgesteld moet worden. Het principe blijft hetzelfde: de configuratie wordt gedaan met de software van Goodvision en van elke weggebruiker die passeert wordt vastgesteld wat het type weggebruiker is, waarbij onder andere onderscheid gemaakt kan worden naar fietsers, voetgangers, autoverkeer en vrachtverkeer. Uiteraard kan ook onderscheid worden gemaakt naar richting. Omdat de beelden real time worden verwerkt, is geen opslag meer noodzakelijk van het beeldmateriaal. De apparatuur staat via het mobiele netwerk in verbinding met de servers van Goodvision, waar realtime de verkeersdata wordt aangevuld. Van elk gewenste tijdsinterval, richting en modaliteit zijn vervolgens online de rapporten te genereren.

Roodlichtnegatie

Ook kan in de software van Goodvision roodlichtnegatie automatisch worden uitgelezen. Door twee voorwaardes in te stellen, namelijk het passeren van het verkeerslicht in combinatie met de kleur van het verkeerslicht, kan worden vastgesteld of een weggebruiker door rood gaat. Via deze YouTube link is te zien hoe deze live telling in de praktijk werkt in combinatie met de software van Goodvision.

Geïnteresseerd in deze software of deze manier van het uitvoeren van een verkeerstelling? Neem contact met ons op via 055-234 0000 of laat hier een bericht achter!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy.
Ik Accepteer

Vragen over dit artikel?