Categories: GoodVision, Nieuws

Deel dit artikel

Categories: GoodVision, Nieuws

Author

admin

Share

Verkeerstellingen

Voor verschillende opdrachtgevers hebben we de laatste tijd verkeerstellingen mogen uitvoeren. Omdat wij de beelden die wij verzamelen met onze eigen camera’s, verwerken met de software van Goodvision, kunnen wij meer uit de beelden halen dan alleen de verkeersintensiteit. In Zuid-Holland hebben we op een aantal kruispunten onze camera’s geplaatst en hier drie dagen lang beeldmateriaal verzameld. Met dit beeldmateriaal is de intensiteit op de kruispunten vastgesteld en bepaald hoeveel fietsers van de fietsoversteek gebruik maken.

Hiaattijd

Het gaat hier om kruispunten waar geen verkeersregelinstallatie is geplaatst. Dit houdt in dat je als fietser afhankelijk bent van een ‘gat’ dat groot genoeg is tussen twee voertuigen, om te kunnen oversteken. Met de software van Goodvision is het mogelijk inzichtelijk te maken hoeveel gemiddeld per uur, kwartier of ander interval, de hiaattijd is (het ‘gat’) tussen de voertuigen.

Grafieken

Met behulp van overzichtelijke grafieken zijn wij in staat om de hiaattijd inzichtelijk te maken van elke gewenste periode. Op deze manier kan bepaald worden of de hiaattijd voldoende is, of dat het betekent dat fietsers te weinig tijd hebben om over te steken, waardoor wellicht risico’s genomen worden om toch de rijstrook of rijbaan over te steken. Op onderstaande afbeelding is een voorbeeld weergegeven, hoe wij de hiaattijd kunnen presenteren. Benieuwd hoe wij voor u de hiaattijd inzichtelijk kunnen maken? Neem contact met ons op.

Vragen over dit artikel?