Categories: Nieuws, Team 4-Traffic

Deel dit artikel

Categories: Nieuws, Team 4-Traffic

Author

Sven Louter

Share

EV Experience 2022

In het kader van teambuilding en ontspanning heeft 4-Traffic op 23 september de EV Experience op circuit Zandvoort bijgewoond. De nieuwste EV’s (Electric Vehicles) stonden voor ons klaar in de pitstraat van het circuit waar de rook van Max Verstappen zijn overwinning net was opgetrokken. Tijdens de Experience bleef het niet alleen bij kijken en mochten wij proefritten maken in de nieuwste modellen van onder andere KIA, Xpeng, Polestar, Hyundai en MG.

Duurzaamheid

Naast het feit dat we ons die dag goed vermaakt hebben op het circuit, hebben wij deze activiteit ook uitgekozen vanwege onze affiniteit met elektrisch rijden. Gedurende het jaar zijn wij veel met de auto onderweg voor parkeeronderzoeken en verkeerstellingen. We hebben camera’s geplaatst door heel Nederland, bijvoorbeeld in Groningen, Apeldoorn en Hulst en parkeeronderzoek uitgevoerd in onder andere Almelo, Roermond en Den Haag. Om onze impact op het milieu zo klein mogelijk te houden gebruiken wij altijd het openbaar vervoer of elektrische auto’s om de onderzoeklocaties te bereiken. Daarnaast combineren we waar mogelijk onderzoeken met elkaar en gebruiken we onze eigen camera’s om verkeerstellingen uit te kunnen voeren. Onze camera’s kunnen zelfs een week zonder accuwissel draaien en blijven filmen. Dit betekent dat wij zo min mogelijk kilometers hoeven te maken voor een accuwissel.

De parkeeronderzoeken voeren wij samen met onze groep aan ervaren en gewaardeerde veldwerkers uit door het hele land. De medewerkers zonder eigen (elektrische) auto gebruiken waar mogelijk het openbaar vervoer of vervoeren zich door te carpoolen met elektrische deelauto’s. Als 4-Traffic zijn we regelmatig onderweg, maar op deze manieren proberen wij onze werkzaamheden op een zo duurzaam mogelijke manier uit te voeren.

Kortom, ons bedrijfsuitje was een dag vol ontspanning en adrenaline, maar stond tegelijkertijd ook in het thema van duurzaamheid en onze affiniteit met elektrisch rijden.

Vragen over dit artikel?