Deel dit artikel

Author

admin

Share

Verkeerstellingen met camera’s

Het afgelopen jaar heeft 4-Traffic op verschillende locaties in Nederland verkeerstellingen met behulp van camera’s uitgevoerd, onder andere in de gemeente Hulst, Amersfoort en Groningen. Deze tellingen zijn uitgevoerd door met behulp van de opgenomen camerabeelden de verkeersintensiteit vast te stellen door het gebruik van analysesoftware.

Voordeel inzet camera’s bij verkeerstellingen

  • De status van de camera is live te monitoren, bij een eventuele storing kan dit snel worden verholpen.
  • De camera’s hebben een eigen accuvoorziening, waardoor ze op vrijwel elke plek te plaatsen zijn.
  • Met behulp van de analysesoftware, kunnen weggebruikers worden ‘gevolgd’. Hiermee zijn stromen vast te stellen (herkomst/bestemming).

Uitgevoerde onderzoeken

In oktober 2023 heeft 4-Traffic in opdracht van Antea Group onderzoek in het stadspark van Groningen uitgevoerd. Er is niet alleen een parkeeronderzoek uitgevoerd, maar ook zijn op vier locaties camera’s ingezet om verkeersbewegingen vast te stellen. Met behulp van de camerabeelden zijn op verschillende locaties het aantal passerende voetgangers vastgesteld. Ook is op verschillende locaties het aantal voetgangers en fietsers geteld die het Stadspark binnen kwamen of weer verlieten.

In Amersfoort is het kruispunt nabij de Prins Bernhardkazerne geanalyseerd in opdracht van Royal HaskoningDHV. Het aantal oversteekbewegingen van fietsers en voetgangers zijn vastgesteld en de verkeersstromen op het kruispunt van het gemotoriseerde verkeer zijn bepaald. Met behulp van onze eigen camera’s, die beschikken over een eigen stroomvoorziening kunnen we praktisch overal en altijd onderzoek uitvoeren. De camerabeelden kunnen na de onderzoeksperiode snel geanalyseerd worden met behulp van de analysesoftware van Goodvision die wij gebruiken. Zo is het gehele proces efficiënter dan een verkeerstelling die wordt uitgevoerd met pen en papier.

Meer weten?

Geïnteresseerd geraakt door dit artikel? Kunnen wij ondersteunen bij het uitvoeren van een verkeerstelling? Of heeft u een andere vraag? Wij zijn te bereiken via het contactformulier of op telefoonnummer 055-234-0000.

Vragen over dit artikel?